Alla inlägg den 13 april 2008

Av Cecilia - 13 april 2008 20:15

Smilla på väg!!!!

Idag hade vi lite träning tillsammans i glada vänners lag!

( Fia + Vega, Andreas +Elsa, Tobbe- Wilson, Carina -Ebba, Maja, Marina -Dot plus jag med Blossom och Smilla)

Blossom skötte sina dirr rätt ok inte riktigt som i torsdags, men ok.

Dubbel mark på vatten gick ej så bra, och hon blev väldigt olydig på andra sidan av "sjön". Menhär hade vi stor hjälp av Andreas som kunde rycka in och tala lite förstånd med damen. Det var väldigt nyttigt för henne.I söket tog hon ganska snabbt in 4 dummisar och ett råddjursben. Därefter gick det lite trögare men hon fick in en dummis till, sedan tog hon tvär slut!

Här behövs tränas kondis. 

Hon fick vila medan Marina och Tobbe körde sitt sök, sedan fick hon söka in en dummis till. Det gjorde hon snabbt!

Körde sedan dubbel mark med kanon spik!!! Passade på att köra en vatten dirr med synretning. Vi har lite att träna på där, men hon tar försig i vattnet ganska bra, så det handlar bara om träning!


När vi hade tränat de "proffsiga "hundarna så tog Fia och jag ut våra unghundar. Det är alltid lika roligt att se Lilla Vega jobba. Allt känns så narturligt och enkelt för den lilla tösen. Hon bara vill!

Det var debut för vatten dirr för lilla Vegis och vilken debut sedan..hon bara simmade, upp på land, tog dummis, tillbaka över vattnet till  matte. Kanon.

Smilla blev väldigt förvånad över det mörka insjövattnet...går det verkligen att simma i det? Efter lite på hejning och samlat mod vågade hon simma en liten bit ut efter dummisen. Duktig tjej. (Jag håller iförsig med henne att mörkt vatten är läskit!)

Sedan körde vi enkel markeringar. Första fick hon  in med hjälp av lite sök, men hon låg ganska bra kvar i området och GAV EJ UPP som hon tidigare gärna gjorde! Andra mark spikade hon. Vi avslutade med ett lite linjetag. Andra försöket gick bra. Hon har fått en verklig go, härlig inställning till apportering!

Förresten! Alldra sist kastade Carina in en dummis åt oss i verkligen snårig hög. Vad hon slet för att få vind på den och sedan fick hon verkligen kämpa för få tag i den. Visade åter igen, kämpa glöd. Nu börjar det verkligen bli skoj att träna hund!!!!!!!


Ester!

Våran kära Bc med ko problem!

Vi har nu en grupp ungdjur gående i en fålla utanför våran bostad. Ester har lite- hm- mycket stora problem med att våga valla och ta för sig hos nöten.

Så nu kör vi två träningspass om dagen med dem. Låter henne faktiskt  härja lite med djuren, och tycker nu efter bara ett par dagar att hon tar för sig bättre och bättre. Träna mycket på att våga runda djuren.

Kul vallning med ungdjur, händer lite mer än med de gamla tråkiga kossorna, som helst inte vill bli störda. Hoppas att det verkligen lossnar för henne nu, annars blir jag nog galen...........


God natt kära jord, ser fram mot imorgon!

Kram Cilla

Ovido - Quiz & Flashcards